Om oss

Om MedBeat

Vilka är vi?

Företaget, som grundades 2018, har utvecklat världens första EKG-apparat som kan mäta hjärtsignaler var som helst och när som helst. Data synkroniseras sedan trådlöst till sjukhuset. Bakom MedBeat finns ett team med bred medicinsk och teknisk bakgrund som förstår vikten av att göra en produkt som är enkel att använda.

Vårt uppdrag

En av utmaningarna inom sjukvården idag är hjärtarytmier. Det vanligaste är förmaksflimmer som finns hos cirka 2% av världens befolkning. Det största problemet med förmaksflimmer är inte de oregelbundna hjärtslagen, utan de blodproppar som uppstår. Studier har visat att cirka 30% av alla stroker är förknippade med förmaksflimmer. MedBeats enhet kan upptäcka flera olika arytmier, inklusive förmaksflimmer. Den kan användas var som helst – t.ex. hemma, på jobbet eller på träningen. Enheten används både för att diagnostisera kända symtom och för att förhindra plötslig hjärtdöd och stroke.

Icke-invasiv och användarvänlig

Det är en kompakt och flexibel medicinsk enhet som fästs vid bröstet med sjävhäftande elektroder. När den sätts på plats känner den av ditt hjärta och börjar automatiskt att registrera EKG. När övervakningen börjar kan enheten utan avbrott registrera din hjärtaktivitet i minst 7 dagar.

Du slipper dessutom den krångliga processen att ansluta en tredjepartsenhet som en telefon eller en basstation för att ladda upp ditt EKG. Vår enhet lagrar omedelbart ditt EKG i MedBeats moln när enheten laddas. När den är färdigladdad placerar du den på bröstet igen för att fortsätta mäta din hjärtaktivitet.

Överlägsen klinisk noggrannhet

Den medicinska relevansen av ett avlednings-EKG är mycket begränsad, och därför registrerar vår enhet – till skillnad från de flesta konkurrenterna på marknaden – flera EKG-avledningar för att få mer information om ditt hjärta.

Snabb och pålitlig diagnos

Vi använder en uppsättning avancerade algoritmer och artificiell intelligens för att exakt identifiera avvikelser eller sjukdomar – såsom förmaksflimmer – på några minuter.

Alla har ett unikt hjärta. MedBeat lär sig hur ditt hjärta fungerar och märker om din mätning avviker från standardvärdena.

Styrelsen

Magnus MedBeat

Magnus Holm

Styrelseordförande

Magnus Holm har avlagt masterexamen i medicinsk teknik samt doktorsexamen i klinisk elektrofysiologi. Magnus är styrelseledamot i två internationella bolag inom medicinsk teknik, samt partner i investeringsbolaget Peppermint Venture Partners.

Peter MedBeat

Peter Rask

Styrelseledamot

Peter Rask är disputerad överläkare och specialist inom kardiologi och klinisk fysiologi. Peter har över 30 års klinisk erfarenhet av att arbeta med olika EKG-övervakningsutrustningar och har publicerat vetenskapliga studier i ämnet.

UIC_Lars-153

Lars Dahlbom

Styrelseledamot

Lars Dahlbom har examen i systemvetenskap och har varit verksam inom IT-industrin sedan 1984. Under denna tid har Lars framgångsrikt drivit och utvecklat flertalet bolag, med primärt fokus inom teknik. Förutom flera styrelseupp-drag är Lars VD för investmentbolaget ArnDahl AB och senior rådgivare för Uppsala Innovation Centre.

Mats Röyter

Styrelseledamot

Mats Röyter har avlagt civilingenjörsexamen i teknisk fysik, Filosofie kandidatexamen i engelska samt gymnasielärarexamen och har omfattande erfarenhet som senior utvecklingsingenjör och chef. Mats har agerat projektledare för flera framgångsrika produktutvecklingsprojekt inom tillverk-ningsindustrin både i Sverige och utomlands.

Erik Rask

Styrelseledamot

Erik har avlagt läkarexamen vid Lunds universitet samt varit verksam som läkare och doktorand inom området barnkardiologi. Erik har klinisk erfarenhet inom medicinteknik, bland annat via gästforskning i USA. Erik grundade MedBeat samtidigt som han arbetade som läkare på Barnhjärtcentrum i Lund.

Att arbeta på MedBeat

Vi är en medicinteknisk startup som utvecklar en modern lösning för att diagnostisera arytmier. Vi kan erbjuda dig flexibla arbetstider, kompetensutveckling, ny teknisk utrustning och självklart betald semester.

Besök gärna vår LinkedIn-sida för att upptäcka mer om oss.

Välkommen med en spontanansökan!
Använd gärna formuläret här på hemsidan.

Ansökan
Maximal filstorlek: 52.43 MB

Partners

connect sverige
LU innovation
»Alla ska kunna leva ett normalt liv utan hjärtproblem«

Kontakta oss

Lämna ett meddelande så kontaktar vi dig.

Kontakt